2015. január 2., péntek

Decemberi zárás

Ezeket olvastam


Jorge Bucay könyve nagyon tetszett, érdekesek voltak a történetek. Bár volt olyan, ami kissé horrorisztikusba csapott át a végére (nem is értettem, miért), a legtöbbnek jó volt a vége - és természetesen az olvasó leszűrhette a tanulságot belőlük. Fogok még olvasni tőle, nem vastagok a könyvei, mégis élvezetes olvasni. 

Amiket elkezdtem és még folyamatban vannak: 
Émile Ajar: Salamon király szorong
Shannon Hale: Austenland - Vakáció Mr Darcyval
Nic Pizzolatto: Galveston
Belső Nóra: Depresszió 
J R Ward: Újjászületett szerető 

Illetve még olvasgattam a Csendet is, ami megnyugtat és megerősít, hogy jó vagyok olyannak, amilyen vagyok. Nagyon tetszik az egyensúly, amiről az írónő, Susan Cain ír: nemcsak a hangoskodó emberekre van szükség (ahogy azt a mai társadalom sulykolja belénk), hanem az introvertáltakra is. Ráadásul más dolgokra is rájöttem magammal kapcsolatban, de erről majd a könyv kapcsán írok. A legvégén még arra is vannak tippek, hogyan tartsunk előadást (ami nekem pont jól jön, mivel magyar fakton tartanom kell egyet Kurt Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd című könyvéből).

Ezeket vettem


A fenti könyveket egy gyűjtésen vettem, nem kerültek sokba. A Zseb-Garfield-et már ki is olvastam (még decemberben), szeretem Garfield bolondságait. :) A Vonnegut-könyv nem tudom, mikor kerül sorra, a biológiás könyvbe pedig beleolvasgatok. 
Karácsonyra most nem kaptam könyvet, inkább piperecuccokat: körömlakkokat, parfümöt, stb. Két körömlakkot már ki is próbáltam, csak pár nap után már elkezdtek lekopni :( Úgyhogy képet inkább nem rakok fel, de szépek. 

2 megjegyzés: