2015. május 14., csütörtök

Instant kívánságlista

A könyvhetes megjelenések közül (eddig) csak egy érdekel: Moskát Anita új könyve, a Horgonyhely. Azóta várom ezt a könyvet, mióta az írónő blogján olvastam róla. Már borítója is van, szerintem fantasztikus lett:


Fülszöveg:
Egy birodalomban, ahol a föld oda köti az embert, ahová megszületett, csak azoknak van reménye a vándorlásra, a kereskedelemre és a hatalomra, akik várandósak. Ebben a nők uralta, különös mágiával átitatott világrendben három rendkívüli személy keresi a kitörés lehetőségét. 
A könyvtárhajójához kötött Vazil titokban az egyenjogúság eszméjét hirdeti és a nők vándorlásának okait kutatja, hogy egy napon mindenki szabad lehessen. Lánya, Helga azonban szabadulna a hajótól, ahová születése óta kötődik, ezt pedig csak egyféleképpen teheti meg: ha teherbe esik, minél előbb. Lars a föld férfiak számára tiltott mágiáját űzi, ami által különleges hatalomra tesz szert – ez pedig az egész világukat felforgathatja. 
Moskát Anita merész témát feszegető, lenyűgöző regénye felülbírálja az előítéleteket, és egy sötét és kíméletlen történeten belül keresi a választ a kérdésre, hogy mi a szabadság és a mások feletti uralom ára.

3 megjegyzés:

  1. Ez engem is felcsigázott, de épp most hoztam ki a Bábel fiait a könyvtárból, meglátom, mennyire tetszik a stílus, aztán lehet később erre is benevezek. Alapvetően jobban is tetszik a fülszöveg alapján a téma, de majd kiderül! :)

    VálaszTörlés
  2. katacita: Remélem, tetszeni fog a Bábel fiai, én szerettem. Az tetszik nagyon Moskát Anita könyveinél, hogy fog egy hétköznapi témát és csavar rajta egyet.
    Gondoltam is rád, hogy neked aktuális ez a téma.

    Üstökös: Egyetértek. Marcela Bolívar festményét használták fel (a Lavondyss borítójához szintén).

    VálaszTörlés