2014. június 23., hétfő

Tervek nyárra

Katacita bejegyzése után úgy gondoltam, én is írok egy listát.
Ezeket a könyveket tervezem nyáron:

Victoria Schwab: Archívum 
Sikerült könyvhéten féláron beszereznem, már alig várom, hogy eljussak az olvasásáig. Bár kicsit tartok tőle, hogy a nagy visszhangja miatt csalódni fogok benne.

Sue Monk Kidd: A méhek titkos élete és Fannie Flagg: Sült zöld paradicsom
Ezekre a könyvekre a Dél-mániám miatt figyeltem fel, nyárra tökéletes választásnak tűnnek. 

Alice Hoffman: Átkozott boszorkák
Amikor pár éve olvastam az írónőtől a Tizenharmadik boszorkányt, azonnal elvarázsolt a fogalmazása, a története. Ettől is hasonlót várok.

Katharina Hagena: Az almamag íze
Már nem is emlékszem, mikor tettem várólistára ezt a könyvet. Talán két éve, amikor Amadea felhívta rá a figyelmem. Családregény, hangulatos - ezek alapján tuti befutó nálam.

Tracey Garvis Graves: Kötelék
A Kék lagúna című film tetszett, a könyv hasonló alapra épül, csak itt már idősebbek a szereplők.

6 megjegyzés:

  1. De jó könyveket válogattál össze! Mindkét déles szuper, kb a kedvenceim a témában, úgyhogy csak ajánlani tudom mindegyiket, meg Az Archívum is biztos tetszeni fog, nagyon hangulatos! Az almamag ízére meg én is befizetek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hamarosan ki is veszem a Sült zöld paradicsomot a könyvtárból (a másik sajnos nincs meg nekik), ilyen rossz időben pont jó lesz.
      Az Archívumot már elkezdtem, eddig tetszik, tényleg nagyon hangulatos.
      Az almamag ízét tegnap előtt vettem ki a könyvtárból, hamarosan az is sorra kerül.

      Törlés
  2. Kicsit megkésve, de csatlakozom katacita lelkendezéséhez.:) Az almamagba nem tudom, miért vagyok annyira belezúgva, legszívesebben harmadjára is újraolvasnám. Talán a hangulata, a nők ábrázolása az, amivel annyira megfogott, pedig száz másik ilyen könyv van.
    Alice Hoffmant imádom, és nagy bánatom, hogy csak pár könyve jelent meg magyarul. Majd őt is szeretném angolul olvasni (Az almamagot is tervezem, de azt inkább kíváncsiságból), de addig még sok The Selection-féle izét kell legyűrnöm.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Érdekes amúgy, hogy több ilyen könyv is van, és mégis ez fog meg.
      Hoffmant én is akarok angolul olvasni (meg is van tőle a Skylight confessions), ha akarod, majd közvetítek, milyen nehéz. Muszáj lesz, bár nekem még vissza van az Átkozott boszorkák és a Galambok őrzői magyarul.
      :D És okozott végül agysejtkárosodást a Selection? Láttam, hogy a blogodon írtad, hogy gagyi, de én a hosszabb véleményre is kíváncsi vagyok. Vagy erről nem akarsz írni?

      Törlés
    2. Ó, köszi, a közvetítésnek nagyon örülnék. Amúgy az a könyv nekem is megvan, évekkel ezelőtt vettem, hogy motiváljam magam.:D
      Most eléggé el vagyok maradva a postokkal, meglátom, hogy lesz-e hozzá kedvem.

      Törlés
    3. Tényleg? De jó. :) Rendben, majd írok.

      Törlés