2014. február 10., hétfő

Kate Bloomfield: Alpha girl

Sorozat: Wolfling 1
Rose egy Halfway nevű kisvárosban él. Kilenc éves korában megtámadták, miközben az erdőben túrázott a szüleivel. Azóta az emberek kerülik a társaságát, az állatok is megbolondulnak a jelenlétében. Egy nap új tanár érkezik az iskolába, akihez Rose kezdettől fogva vonzódik. Mi több, ez a vonzalom kölcsönös.

A könyv nagy része arról szól, hogy Rose és Mr Stone hogyan jön össze. Eleve nehéz helyzetben vannak, hiszen a tanár/diák kapcsolatot nem fogadja el a társadalom, ezért csak ritkán találkoznak. Rose kissé meggondolatlannak tűnt számomra, mintha sokszor elfelejtette volna, mennyire kell vigyázniuk, hogy ne lássák meg őket. Viszont az jó volt, hogy a kapcsolatuk hosszabb időn alakult ki, ellentétben sok könyvvel, ahol körülbelül a harmadik találkozás után (talán még azon a héten) lefekszenek egymással.

A romantikával tehát nem volt bajom, sokkal inkább azzal, hogy tele volt klisékkel a történet. A kávézóbeli találkozás jó ötlet, de harmadszorra már nem annyira meglepő, hogy újra megjelent az illető, főleg, ha tudjuk, hogy kedveli a főhőst.
Még az zavart még a könyvben - de az nagyon -, hogy Rose hol Mr Stone-nak hívja a férfit, hol Tomnak. Még a végén is - pedig akkor már egyértelmű volt, hogy járnak - néha Mr Stone-nak szólította. Akkora már igazán eldönthette volna...

Azt érdekes (és jó) megoldásnak tartottam, hogy Rose sokáig meg sem említi, hogy vérfarkas, pedig ez a sorozat címéből (sőt, a könyv címéből is) elég egyértelmű. Sejtettem, hogy ez annak a jele, hogy Rose nem fogadja el másságát, és ez igaznak is bizonyult.
A könyvben több mindenre magyarázatot kapunk, többek között a címre és a kettejük közötti vonzalom alapjaira is.
A végére felgyorsultak az események, izgultam is rendesen. Valamiért az volt az érzésem, hogy függővége lesz - talán mert manapság sokan élnek vele -, nem lett az, de ettől még várom a folytatást, mert érdekesnek ígérkezik.

Történet: 3,5/5
Borító: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése