2013. augusztus 1., csütörtök

Dan Krokos: False memory

A False memory trilógia első része. Magyarul Hamis emlékek címen jelent meg a Főnix Könyvműhely gondozásában.

Miranda egy padon ébred, emlékek nélkül. Csak a nevére és az életkorára emlékszik. Miközben segítséget kér egy rendőrtől, véletlenül kibocsát magából valamit, aminek hatására az emberek fejvesztve menekülnek a közeléből. Mindenki, kivéve egyet, Petert. Miranda vele megy, hogy kiderítse, ki ő valójában és miért nem emlékszik semmire.

Miranda rájön, hogy van egy különleges képessége: képes rá, hogy pánikrohamot keltsen az emberekben. Nemcsak ő, hanem még három társa. Már évek óta képezték ki őket. El lehet képzelni, milyen hatása lehet egy őrjöngő tömegnek egy nagy városban... Amit sokan ki akarnak használni. Ez nem nehéz, tekintve, hogy az emlékeik nem maradnak meg, csak akkor, ha fecskendők segítségével beadnak nekik egy anyagot. Így nagyon könnyen manipulálhatók bárki kénye-kedvére.

 A regény tele van akcióval. Már a könyv legelején házakon ugrálnak a főszereplők és ez a mentalitás a könyv végéig kitart. Még akkor sem nyugodhatnak meg a szereplők, mikor egy-egy új információt kapnak, mert jön egy újabb váratlan esemény. Nagyon izgalmas, alig lehet letenni.

A főszereplő remek főhős. Nagyszerűen helyt áll - még egy ilyen helyzetben is, ami nem kis teljesítmény. A többi szereplőt is megkedveltem; egyikük sem volt tucatszereplő, ami a könyv fő csavarját tekintve nagy szó.

Aki egy izgalmas könyvre vágyik, nyugodtan kezdjen bele.

Történet: 5/5
Borító:6/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése